lauantai 12. helmikuuta 2022

Poron vasan ulkofilee punaviinikastikkeella

 


Tuli käytyä paikallisessa tehtaanmyymälässä ja silmiin sattui juuri sopivan kokoinen poron vasan ulkofilee yhdelle henkilölle. Sitten läheisestä valtion monopoli kaupasta punaviiniä ja viereisestä kaupasta loput tarvikkeet. Hyvältä maistui poron vasan ulkofilee, hunajaiset uunijuurekset ja punaviinikastike. 

PORON VASAN ULKOFILEE YHDELLE

AINEKSET:

n.170g poron vasan ulkofileetä

Rosmariinia

2kpl valkosipulinkynsiä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita paistamiseen


OHJE:

Ota filee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista.

Kuivaa lihan pinta ja hiero pinnalle suolaa ja mustapippuria. Ruskista voi pannulla, lisää pannulle rosmariininoksa ja valkosipulinkynnet kuorittuna ja painettuna. 

Lisää filee pannulle ja paista n. 3 minuuttia per puoli. Paistoaika toki riippuu fileen paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. 

Nosta filee vetäytymään alumiinifolioon noin 5 minuutiksi. 


PUNAVIINIKASTIKE

AINEKSET:

3dl punaviiniä

0,5dl riistafondia

1kpl salottisipulia

1kpl valkosipulinkynsi

1kpl rosmariininoksa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita

Ruskeaa suurustetta


OHJE:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä pannulla voissa hetki. Lisää joukkoon rosmariininoksa. Kaada pannulle punaviini ja riistafondi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä noin puolituntia ja siivilöi toiseen kattilaan. 

Kiehauta kastiketta ja suurusta ruskeasuurusteella. Lisää joukkoon vielä nokare voita ja sekoita, mutta älä enää kiehauta. 


Tarjoile esim hunajaisten uunivihannesten kanssa ja punaviini sopii loistavasti ruokajuomaksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti