Näinä päivinä, kun Venäjä hyökkää Ukrainaan, tulee itselle mieleen Suomen viime sodat. Naapurimaamme vei meiltä isot palat maata. Nyt ei maistu stroganov tai blinit vaan karjalanpaisti. Korvaa vesi oluella, niin saat enemmän makua.
AINEKSET:
700g karjalanpaistilihaa
0,5l olutta
2kpl sipulia
2kpl porkkanoita
10kpl kokonaisia mustapippureita
2kpl laakerinlehtiä
Suolaa
Voita
OHJE:
Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.
Paista lihoihin pannulla voissa kaunis paistopinta ja kaada pataan.
Kaada pannulle olut ja kaada pataan.
Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi, kuori ja lohko sipulit. Lisää pataan.
Mausta suolalla ja lisää joukkoon mustapippurit ja laakerinlehdet.
Laita pata uuniin 175 asteeseen noin 3 tunniksi.
Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti