maanantai 14. helmikuuta 2022

Hillajäätelö

 


Eräs viestintätoimisto oli viime viikolla sähköpostitse yhteydessä. Eräs suuri jäätelömerkki lanseeraa tämän kesän uutuus jäätelöt ja tarjosi tuotenäytteitä. Jos haluaisi tuotenäytteitä, niin pitäisi lähettää puhelinnumero sekä käyntiosoite, johon lähetti toisi jäätelöt nyt tiistaina klo 9-17 välillä. 

Koska itse olisin töissä kyseisenä ajankohtana kysyin pojalta, josko sattuisi olemaan vapaa päivä ja maistuisiko jäätelö. Pojalla sattui olemaan vapaapäivä ja jäätelöhän maistuu, joten päätimme vastata, että jäätelöt saisi toimittaa Lahteen. 

Seuraavana päivänä tuli sähköpostia, että oli tajunnutkin vasta nyt, että voikin toimittaa jäätelöä vain pääkaupunkiseudulle. Kerroin pojalle, että nyt jäisit ilman jäätelöitä, niin reaktiona oli naurua. Tämähän ei tullut uutena asiana, että valitettavan moni stadilainen unohtaa, että myös kehäkolmosen toisella puolella on elämää. Nythän jäätelöt pyydettiin toimittamaan Lahteen eikä tänne kauas Sodankylään. 

Tästä innostuneena päätin ottaa jäätelökoneeni käyttöön ja minulle uutuusmakuna tein itse poimimistani viimekesän hilloista jäätelöä. Kyseisen jäätelö yrityksen uutuusmakuja en ajatellut ostaa ihan periaatteesta, vaikka kämmi ei ollutkaan heidän vika vaan viestintätoimiston. 


HILLAJÄÄTELÖ

Ainekset:

4dl kuohukermaa
2dl täysmaitoa
2kpl kananmunien keltuaisia
1/2dl glukoosisiirappia
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
250g hillaa (lakka, suomuurain)


Ohje:

Vatkaa kananmunan keltuaisia kulhossa hetki. Kaada kulhoon kuohukerma, täysmaito, glukoosisiirappi, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. 

Survo hillat haarukalla soseeksi ja kaada muiden ainesten joukkoon. Sekoita. 

Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna jäätelökoneen valmistaa jäätelöä tunnin. Laita jäätelö vielä pakastimeen ja anna olla n.2h. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti