tiistai 1. heinäkuuta 2014

JAUHELIHAPITSA (UUNIPELLILLINEN)


Yksi meidän lemppari ruuista on ite tehty pitsa. Lapsena äiti laittoi todella hyvää pitsaa ja kun aikuisena rupesin enemmän laittamaan ruokaa, niin hieman ohjetta jatko kehitin. Onneksi lapset sentään sanoo, että tämä pitsa on parasta ja mummin toiseksi parasta :)

Pohja:

35 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl vettä
1/2 dl öljyä
6 dl jauhoa

Muserra hiiva kulhoon ja lisää suola.

Lisää kulhoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita. 

Lisää öljy ja jauhot ja sekoita.

Taikinan pitää olla löysää!

Kohota taikinaa liinan alla n. 30min. 

Täyte:

800 g jauhelihaa
 Tölkillinen tomaattimurskaa
Jauhelihamaustetta oman maun mukaan
pippurisekoitusta oman maun mukaan
2 kpl isohkoja sipuleita

paista jauheliha ja lisää pilkottu sipuli sekaan. Lisää mausteita oman maun mukaan. Lopussa lisää tölkillinen tomaattimurskaa ja anna lämmetä vielä pieni hetki.

Kaada taikina pellille ja levitä nuolijalla. Lisää taikinan päälle ketsuppia ohut kerros ja levitä nuolijalla. Kaada jauheliha päälle ja levitä niin, että jätät hieman taikinaa reunoihin.  Lisää jauhelihan päälle oreganoa. Päälle laita juustoraastetta oman maun mukaan.

Paista pitsaa 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti