keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

SALMIAKKIPOSSU


Viime viikolla huomasin kaupassa salmiakki mixerin olevan puoleen hintaan. Siis tuo oli juuri sitä merkkiä mistä alkuperäinen salmiakkikossu tehtiin kunnes se olikin liian hyvää ja vedettiin pois markkinoilta. Sehän tuli markkinoille muutaman vuoden jälkeen, mutta se maku ei vaan ole enään sitä ja se johtuu eri mixeristä. No toki piti ostaa pari pulloa, koska haluan kokeilla ruuan laitossa ja toki kokeilla myös, että maistuuko se kossu niin hyvältä, kuin se aikoinaan maistui. Voin kertoa, että kyllä tuo toimi kossun kanssa täydellisesti! Se oli juuri sen makuista kuin se aikoinaan oli. Tänään kumminkin unohdettiin kossut ja valmistettiin ruokaa. Valmistus aloitettiin jo eilen kun liha lyötiin marinaadiin ja tänään se sitten kokattiin. Mutta kyllä harmittaa kun vielä viikko ollaan täällä etelässä majoituksessa missä ei ole grilliä. Siispä tehtiin uunissa, mutta ohje on grilliä varten.

Ainekset:

n.700g Porsaan sisäfilettä
1dl Salmiakki mixeriä 
5tl Grillimaustetta

Painele grillimaustetta lihaan, valele liha salmiakkimikserillä ja marinoi noin 1 vuorokausi. Paista filee grillissä kokonaisena sisältä meheväksi. Anna fileen vetäytyä paistamisen jälkeen muutama minuutti ja leikkaa viipaleiksi.

Ainakaan itselle ei maistunut liian salmiakkimaiselle vaan oli mukava pieni salmiakin vivahde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti