sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

KEBAB





Kerroin kaverille, että kirjotellaan pojan kanssa ruokablogia. Kaverihan tietty halusi tietää, että mistä se löytyy. Tässä vaiheessahan tätä ei olla haluttu kertoa eteenpäin ja enpä paljastanut nytkään. Kaveri oli halukas tietämään myöskin, kuinka kebabbia saa tehtyä kotona. Mietinpä sitten pari yötä koneella ja katselin mitä netistä löytyy aiheesta. Ohjeita löytyy paljon ja myöskin naurettavia kommentteja, ettei kebabia voi itse tehdä. Parin unettoman yön jälkeen kävin kaupassa ja pojan kanssa kehitettiin tämä versio ja meidän mielestä se oli mahtavaa. Myös kastikkeen kanssa meni hetkiä ennen kuin saatiin meille oikea maku. Pyydettiin kaverikin maistamaan annos ja kyllä maistui. Tässä siis meidän versio kebabista. Ja sen verran puolustaudun, että olen kyllä kebabia syönyt Hesassa, Lahessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Rovaniemellä ym pienemmillä paikkakunnilla ja kyllä tämä maistu aikasen hyvältä. Maista toki ite :)

 AINEET:

800g nauta-sika jauheliha
2 rkl suolaa
2 rkl pippurisekoitusta
1 rkl chilijauhetta
1 rkl paprikajauhetta

Sekoita ainekset yleiskoneeseen ja sekoita noin 15 minuuttia. Käsittele sen jälkeen massasta ilma pois. Levitä folio vähintään kahteen kerrokseen ja muotoile lihamassasta tiukka makkaratangonmuotoinen pötkö. Varmista, että ilmaa ei massassa ole. Kääri massa folioon ja laita päät kunnolla kiinni. 
Paista 100 asteessa 3,5 tuntia .
Anna kypsän kebabin vetäytyä vielä 30 minuuttia.
Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä viipaleita ja leikkaa ne annos kokoon. 
Levitä lastut kulhoon ja laita grillivastuksen alle ja kääntele, että lastut ottavat väriä. 

Tomaattipohjainen kastike:


400g paseerattua tomaattia
2 tl suolaa
2 tl pippurisekoitusta
1 rkl sinappia
2 kynttä valkosipulia
3 rkl sweet chili saucea
3 tl chilijauhe
2rkl ketsuppia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti