keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

YRTTIPATONKI



Eilen rupesi tekemään mieli itse tehtyä patonkia. Tehtiinpä sitten yrttipatonkeja.

Ainekset:

25g Hiivaa
3dl Vettä
8dl Vehnäjauhoja
2tl Suolaa
1tl Sokeria
100g Voita
3kpl Valkosipulinkynsiä
1rkl Basilikaa
1rkl Oreganoa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja suola. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Sulata voi ja lisää kädenlämpöinen voi taikinan sekaan. Pilko valkosipuli ja lisää mukaan. Lisää yrtit. Vaivaa taikina.  Kohota taikinaa 30 minuuttia. Leivo taikinasta pitkulaisia patonkeja ja nosta ne pellille. Kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Viillä muutama viilto patonkeihin ja kostuta hieman vedellä. Paista patonkeja uunissa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti