maanantai 21. heinäkuuta 2014

PERINTEISET LIHAPULLAT



Tämä päivä onkin mennyt koneen ääressä suunnitellessa uusia ruokia ja toisaalta kokattua ruokaa. On äärimmäisen mukavaa suunnitella ruokia ja sitten pojan kanssa toteuttaa ne. Tänään tehtiin perinteisiä lihapullia ja niille kastike. Syötiin itse tehdyn perunamuussin kera. Kannattaa kokeilla :)

Lihapullat:

2dl Kermaviiliä
1dl Korppujauhoja
2kpl Isoa sipulia
2rkl Voita
700g Jauhelihaa
1kpl Kananmunia
2tl Suolaa
1tl Paprikajauhetta
1tl Pippuriseosta

Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota 10 minuuttia. 
Pilko sipuli ja paista se voissa pannulla pehmeäksi. 
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta lihapullia vedessä kostutetuin käsin.
Paista lihapullia uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. 

Kastike:

1prk (2dl) Ruokakermaa
1dl Vettä
1/2 Lihaliemikuutiota
2tl Pippuriseosta
1 1/2 rkl Tummaa suurustejauhetta

Laita kattilaan kerma,  lihaliemikuution puolikas ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää suurustejauhe ja annakiehua 1 minuutti, sekoita. Lisää pippuriseos. 

Tarjoillaan esim perunamuussin kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti