torstai 17. heinäkuuta 2014

PEKONINEN UUNIMAKKARA JA PERUNAMUUSI



Eilen tuli laitettua pojan kanssa uunimakkaraa ja lisättiin siihen pekoniakin. Makkaran kanssa syötiin pojan tekemää perunamuusia. Tämä ruoka ei varmaankaan ole terveys intoilijan ruokaa, mutta vinkiksi voin antaa, et juokse 10km pitempi lenkki. 

Pekoninen uunimakkara

n. 1200g uunimakkaraa
150g Emmental juustoa
280g pekonisiivuja

Poista makkaroista kuori ja leikkaa makkaroihin viilto.
Laita viiltoihin juustopala.
Kieritä makkaran ympärille pekonia.
Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. 

Perunamuusi

1kg perunaa
2 1/2 tl suolaa
150g voita
1,5 dl täysmaitoa

Kuori perunat, pilko ne ja laita kiehumaan. 
Lisää suola.
Kun perunat ovat kypsiä, niin survo ne. Voit käyttää myös sähkövatkainta.
Lisää voita ja maitoa samalla kun sekotat.

KYLLÄPÄ OLI HYVÄÄ!!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti